Myönnetyt apurahat 2014

4 elokuun, 2014 kello 14:25 (Katri Heino)

Vivicas Vänner -säätiö on myöntänyt kesän alussa apurahoja 13 produktiolle yhteensä 15 200 euroa. Säätiön hallitus oli aikonut myöntää alun perin 10 000 euroa, mutta hakemusten taso oli niin hyvä, että hallitus päätti nostaa kokonaissummaa merkittävästi. Yksittäisten apurahojen suuruus on 1 000–1 500 euroa. Onnittelut apurahojen saajille!

Apurahoja saivat seuraavat henkilöt:

Helmi-Leena Nummela
Kansainväliseen yhteistyöproduktioon Unknown, joka käsittelee tuntemattoman kohtaamista ja uusien kommunikointitapojen löytämistä.

Valto Kuuluvainen
Puistokabaree-musiikkiteatteriesitykseen, joka sijoittuu Helsingin puistoihin. Päähenkilöinä ovat puistoja käyttävät ihmiset ja eläimet.

Jussi Nygren
Dramatisoituun animaatioon korvameduusan (Aurelia aurita) elämästä Itämeressä.

Sari Kortesmäki (taiteilijanimi Sari Aalto)
Päiväkoti- ja koululaisryhmille suunnattuun teatterilliseen vatsastapuhumisesitykseen Vatsastapuhuja Sari ja kaverit.

Anna Lipponen
Työskentelemiseen näyttelijänä itävaltalaisen Elfriede Jelinekin kirjoittamassa näytelmässä Rechnitz, joka käsittelee eurooppalaista lähihistoriaa ja ihmisen pahuutta, annihilaation ja kuoleman maisemaa.

Sofia Molin
För att arbeta som skådespelare i föreställningen Solaris (baserad på Stanislaw Lems science-fiction roman), en produktion som kombinerar fysisk teater, film, föremålsteater, dockteater, ny cirkus samt nutida teater.

Valtteri Raekallio ja työryhmä
Novelleja unohdetuista huoneista – Fyysistä mielen teatteria hylätyssä teollisuuskiinteistössä Helsingissä 2014 -teoksen tuottamiseen. Novelleja unohdetuista huoneista on teos neljälle tanssijalle, pianistille ja runoilijalle, joka luo tyhjään teollisuuskiinteistöön sen menneiden käyttäjien mahdollisen historian.

Mervi Takatalo, Markus Riuttu
Tammelan kirjastossa toteutettaviin lukudraamaesityksiin, joiden kohderyhmänä ovat ensisijaisesti lapset ja heidän isovanhempansa.

Sinna Virtanen ja työryhmä
Musiikilliseen teatteriesitykseen Onnelliset (työnimi) – esitys runoudesta, nälästä, mielipahasta ja rakkaudesta, joka käsittelee kansalliskirjailijamme Aleksis Kiven hahmoa, tuotantoa ja elämää sen kaikessa ristiriitaisuudessaan.

Inka Tiitinen
Performatiiviseen ja fyysiseen tanssiteatteriesitykseen Hiuksiini hukuttautunut mies (työnimi). Teos on liikkeellinen painokuva naiseuden kerrostumista.

Petri Tuhkanen
Elfriede Jelinekin Rechnitz-näytelmän suomenkielisen kantaesityksen valosuunnittelun ja lavastuksen toteuttamiseen. Rechnitz-näytelmä nostaa esiin kysymykset yksilön ja kansakunnan haluttomuudesta ja kyvyttömyydestä käsitellä ja myöntää sen pahuuden läpäisemä, traumaattinen lähimenneisyys.

Malin Kivelä, Hannele Mikaela Taivassalo (och arbetsgrupp)
För ett pjäsprojekt Imperfekt, en helaftonsföreställning om två kvinnor som levt så länge i ett instängt utrymme tillsammans at de närmast blivit en enda.

Meriteatteri (Anni Mikkelsson ja työryhmä)
Teatteriesitykseen Rymättylän Röölön satamaan kesällä 2014. Meriteatteri on vuonna 2013 perustettu teatteriseurue, joka tekee taiteellista teatteria paikallisista lähtökohdista.

KOMMENTOI*) Kentät jotka merkitty tähdellä ovat pakollisia.